• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
    od 04. do 11. avgusta 2017.
  • TEŠNJARSKE VEČERI
    od 04. do 11. avgusta 2017.

Podizanjem zastave svečano su otvorene 29. Tešnjarske večeri. Prve večeri koncert valjevskih folklornih ansambala trajao dva i po sata.
Ovogodišnje Tešnjaraske večeri otvorio je Vladimir Djokić poželevši Valjevcima da uživaju narednih večeri , a svom klubu još veći uspeh. " Srećan sam što je meni pripala čast da otvorim ovogodišnje Tešnjrske večeri i to pre svega dugujem svom klubu Metalcu . Želim Vam da uživate narednih veečri , a svom klubu još veći uspeh . Ne bih da dajem obećanja , ali mislim da će biti još razloga da se zajedno družimo i radujemo", reko je Djokić.

 Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i voditelj emisije "Žikina šarenica", Žika Nikolić koji je u obraćanju Valjevcima rekao da je prvu put u Valjevu za Tešnjarske večeri i da mu je drago da vidi tako veliki broj Valjevaca koji su uključeni u samu manifestaciju. "Nisam ranije imao priliku da posetim Tešnjarske večeri, ali iz svega onog što sam za ovo kratko vreme video i čuo šta se očekuje narednih dana mislim da imate jednu jako dobru i kvalitetnu manifestaciju na koju treba da dodju i ljudi iz drugih gradova", rekao je Nikolić koji ovog prepodneva na Trgu Živojina Mišića snima svoju emisiju u kojoj je gost grad Valjevo.

Prve večeri Valjevci su mogli da prisustvuju koncertu folklornih anasabala koji je trajao dva i po sata i u kome su svoje ighračko umeće predstavili : KUD "Krušik", "KUD Djerdan", KUD "Gradac", Dom kuluture "Izvor", Ansambl narodnih pesama i igara "Valjarica".

S.V. VAMEDIA.INFO