• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
    od 04. do 11. avgusta 2017.
  • TEŠNJARSKE VEČERI
    od 04. do 11. avgusta 2017.
U organizaciji Vaterpolo kluba „Valis 93“ 15. i 16. avgusta na bazenima Sportsko rekreativnog centra Petnica u Valjevu će se održati završni turnir Druge vaterpolo lige Srbije. Prva polufinalna utakmica između VK „Valis 93“ i VK „Paraćin“ igraće se u subotu 15. avgusta u 17.30 časova, a druga između VK „Goč“ i VK „Valis“ istog dana u 19.00 časova. Finalna utakmica igraće se u nedelju 16. avgusta, za treće mesto igraće se u 17.30 časova, a za prvo u 19.00 časova. O predstojećem fajnal foru u Valjevu danas su govorili na konferenciji za novinare dr Zoran Jokić, predsednik Vaterpolo kluba „Valis 93“, Igor Milanović, proslavljeni srpski vaterpolista, Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove i Aleksandar Mijailović, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.
 
Ovom prilikom dr Zoran Jokić, predsednik Vaterpolo kluba „Valis 93“ zahvalio se lokalnoj samoupravi zbog pružene podrške.“Lokalna samouprava je prepoznala inventivnost kluba „Valis 93“ u nastojanju da se ideja sportskog duha, takmičarskog duha i reprezentativnog nastupa, neguje u ideji samog kluba „Valis 93“. Podstaknuti smo i autoritetom Igora Milanovića koji nas je prepoznao kao čestite ljude, sa najboljom namerom da Vaterpolo klub „Valis 93“ neguje školski sport odnosno mlade generacije, koji bi bili temelj za stvaranje ekipe koja će nastupati u takmičarskim ligama prvoj B i prvoj A ligi, što nam je cilj“, rekao je dr Zoran Jokić.
 
„Već treću godinu sarađujem sa klubom „Valis 93“ na bazi struke i pravimo projekte i planove. Koristim priliku i da se zahvalim gradu Valjevu, jer sam bio u prilici da učestvujem u razgovorima u vezi balona, jer to je preduslov da se oformi i kreira ozbiljan rad. Sada kada Valjevo ima balon, na nama je, na struci da radimo dalje. Ovaj predstojeći vikend nam je bitan jer je fajnal for kvalifikacioni turnir za ulazak u prvu B ligu i zato vrlo ozbiljno prilazimo ovoj utakmici u subotu. Ono što mogu da obećam je da ćemo dati svoj maksimum. Imamo dva paralelna posla, a to je učešće u letnjoj drugoj ligi i formiranje tima i vizije za borbu i plasman u prvu A ligu. Plan i ideja je da „Valis 93“ za dve-tri godine postane prvoligaš.Mislim da Valjevo kao grad to zaslužuje, kao i ljudi koji su moji prijatelji i koji vode ovaj klub, a ja ću, koliko moja obaveze to budu dozvoljavale da budem prisutan u stručnom radu kluba“, rekao je Igor Milanović i istakao da će u Valjevo rado dolaziti jer mu to predstavlja zadovoljstvo, kako profesionalno tako i privatno.
 
Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare sve naše sugrađane da prisustvuju utakmicama na bazenima u Petnici tokom predstojećeg vikenda. „Nama je izuzetna čast što deca i igrači imaju priliku da treniraju i rade sa Igorom Milanovićem. Ja se nadam da će Valjevo postati još značajniji centar vaterpola. Ovaj turnir se održava za vreme Tešnjarskih večeri i mi nismo imali dileme, kada smo čuli da ste dobili da organizujete turnir, da i ovu sportsku aktivnost uvrstimo u okviru velikog letnjeg festivala.Čestitam vam na uspehu koji ste postigli i nadam se da ćete iz ovog turnira izaći kao pobednici“, rekao je Vujić Subotić i dodao da će ovaj vaterpolo klub od grada Valjeva imati podršku kao i do sada.
 
Direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ Aleksandar Mijailović čestitao je Vaterpolo klubu „Valis 93“ na osvojenom prvom mestu, kao i Vaterpolo klubu „Valis“ na osvojenom drugom mestu, koji su uspeli da se izbore i da dobiju ovaj turnir. Mijailović je najavio da će zbog održavanja turnira olimpijski bazen biti zatvoren za građanstvo od 17.00 časova u subotu i nedelju.