• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
    od 04. do 11. avgusta 2017.
  • TEŠNJARSKE VEČERI
    od 04. do 11. avgusta 2017.

FOTONajznačajnija manifestacija grada Valjeva sa dugom i bogatom tradicijom 29. Tešnjarske večeri, održaće se od 14. do 23. avgusta. Deset Tešnjarskih dana sadrži mnoštvo raznolikih kulturnih i zabavnih programa namenjenih svim uzrastima. „I ove godine uspeli smo da napravimo program koji će zadovoljiti sve ukuse. Imamo široku lepezu raznih kulturnih programa za različite ukuse. Potrudili smo se da i satnice uskladimo. Za Tešnjarske večeri mnogo njih je zainteresovano da se predstavi na manifestaciji, a na nama je teret da sve to organizujemo i uklopimo. Na naše veliko zadovoljstvo, koncerti će se održati na letnjoj pozornici na keju Kolubare.Uloženi su veliki napori da kej na reci Kolubari osposobimo i da ga stavimo u funkciju ove manifestacije“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare najavljujući manifestaciju Aleksandar Vujić Subotić, predsednik saveta Tešnjarskih večeri.

 Miloš Smiljanić, umetnički direktor naglasio je ovom prilikom da ovogodišnje Tešnjarske večeri obiluju različitim kvalitetnim programima. „Ima raznih muzičkih programa, za svakog po nešto. Posebno mi je drago da ove godine imamo osam koncerata klasične muzike, što nikad nije bilo. Ove godine smo uspeli da izanimiramo i neke druge prostore koji nisu bili tipični za Tešnjarske večeri kao što su Muzička škola i Umetnički studio Mića Trnavac. Ove godine pored turnira u malom fudbalu, imamo i fajnal for druge lige Vaterpolo saveza Srbije koji će se održati u Petnici, jer dva valjevska kluba su na fajnal foru što je veliki uspeh. Imaćemo i odlične dečje predstave u Domu vojske“, rekao je Smiljanić.
 
Na današnjoj konferenciji za novinare Veseljko Belušević, izvršni direktor manifestacije rekao je da je za vizuelni identitet Tešnjarskih večeri bio zadužen arhitekta i dizajner Dušan Arsenić. Generalni pokrovitelj festivala je Valjevska pivara. „Programi dečijih predstava počinjaće u 20.00 časova u bašti Doma vojske. Tešnjar će biti zatvoren za saobraćaj tokom održavanja manifestacije. U periodu održavanja koncerata od 21.00 do 23.00 sata, biće zatvorena za saobraćaj i Ulica Vuka Karadžića u delu od Karađorđeve do „Sarača“.Manistacija košta 4.300.000 dinara, od toga 2.000.000 dinara je izdvojio grad iz budžeta, a ostatak novca obezbedili su donatori i prijatelji festivala“, rekao je ovom prilikom Belušević.