• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
    od 02. do 10. avgusta 2019.
  • TEŠNJARSKE VEČERI
    od 02. do 10. avgusta 2019.
  • Petak 10. avgust 21.00
    Letnja pozorinica na Kolubari

fotoSinoć je na Trgu Živojina Mišića podignuta zastava i ozvaničen početak  33. Tešnjarskih večeri, koje počinju 2. avgusta i traju sve do 10. avgusta.
„Naš grad će uskoro postati mesto koje će okupiti sve generacije valjevaca i gostiju, pristiglih da uživaju u letnjem druženju i zabavi, jer je to naša najveća i najradosnija manifestacija. Svima koji sa namerom dođu da provedu deo ovog leta u toplom Valjevu, ponudićemo obilje raznovrsnog programa, raskošne čari valjevske kaldrme i podariti to svoje nadaleko čuveno valjevsko gostoprimstvo“, istakao  je izvršni direktor Tešnjarskih večeri Veseljko Belušević. Dodao je da se ove godine, nimalo slučajno zastava podiže ranije, kako bi tom važnom delu tradicije festivala posvetili zasluženu pažnju. „Taj čin obeležiće novi početak, nova nadanja i uverenja da ćemo ostati dostojni i zaslužni čuvari tradicije ovog festivala. Svake godine ovu priliku koristimo da na obostranu radost predstavimo nekog od najuspešnijih valjevki i valjevaca u protekloj godini, oni koji svojim delima stvaraju novu budućnost našeg grada“.

Zastavu 33. Tešnjarskih večeri podigla je uspešna valjevska plivačica Maša Cvetković, učenica OŠ „Andra Savčić“. Maša je dobitnica nagrade grada Valjeva za 2018. godinu u oblasti sporta i dobitnica priznanja Sportskog saveza Valjeva za najuspešniju prošlogodišnju mladu sportistkinju.