• VALJEVSKI LETNJI FESTIVAL
    od 04. do 11. avgusta 2017.
  • TEŠNJARSKE VEČERI
    od 04. do 11. avgusta 2017.

FOTONa konferenciji za novinare u Sali Gradskog veća grada Valjeva, 28. jula 2017. godine, novinarima su se ispred Saveta 31. Tešnjarskih večeri obratili umetnički direktor Miloš Smiljanić i izvršni direktor ovog festivala Veseljko Belušević.

Miloš Smiljanić je ovom prilikom rekao da je Grad za ovu manifestaciju obezbedio dva miliona dinara i zahvalio se sponzorima, čijim sredstvima je omugućen izvanredan program.

„Ove godine smo se trudili da smanjimo broj programa i krenuli smo u pravcu toga da Tešnjarske večeri budu na Velikoj sceni Kolubare i Letnjoj bašti Doma vojske. Program započinjemo Sanjom Ilić i Balkanikom, što smatram sjanim programom za otvaranje ove manifestacije. Gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović će u subotu, petog avgusta, otvoriti program. Veoma je interesantno što će zastavu, po drugi put u istoriji ove manifestacije,  podići jedan sportski klub iz našeg grada. Tu čast će imati Vaterpolo klub „Valjevo“. Još jedna od zanimljivosti je koncert iznenađenja, desetog avgusta, koji ćemo posebno najaviti, jer se pregovara sa nekoliko zvezda“, rekao je Smiljanić i  istakao koncert Nataše Bekvalac, veče folklora, Veče sa ,,Valjevskom pivarom“, dečiji maskembal, koncert KUD „Abrašević“, koncert grupe ,,Legende“, Veče sa Marčelom, premijeru predstave ,,Maratonci trče počasni krug“ pozorišta „Abrašević“, ,,Stend daun sa Nebojšom Milovanovićem“ i Di-džej veče, kao uvod u početak „ Open Minded“ festivala.

Zahvalnost gradonačelniku grada Valjeva dr Slobodanu Gvozdenoviću što se dodatno angažovao da posle mnogo godina i ,,Golden lady” i ,,Gorenje“ budu među sponzorima, kao što su to već tradicionalno ,,Vega“ i  ,,Valjevska pivara“,proizvođač zvaničnog pića ovog festivala, izrazio je Veseljko Belušević i obavestio naše sugrađane o operativnom delu  ovog valjevskog letnjeg festivala.

„Gradsko veće je donelo Odluku o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata do četiri časa i trideset minuta posle ponoći, koja će važiti od četvrtog do dvanaestog avgusta. Što se tiče standardnog zatvaranja saobraćaja na početku Tešnjara, kod restorana „Sarač“, od prošle godine smo se opredelili za bolju varijantu- da između žardinjera koje se tu nalaze ostavimo dovoljno prostora kako bi preko dana saobraćaj funkcionisao, a da uveče vozilom komunalne policije zatvorimo taj ulaz, čime olakšavamo ulazak vozila hitne pomoći u slučaju vandrednih situacija. Ulica Kneza Grbovića i Ulica Kneza Jovice će biti zatvorene jednostrano. U  njih će, tradicionalno, biti omogućen ulazak iz Ulice Milovana Glišića. Kao i svake godine, uz pomoć ,,Turističke  organizacije Valjevo“ će biti postavljene promotivne tezge i reklamni štandovi koji će se nalaziti u prvom delu Tešnjara, sve do mermernog mosta.“

Belušević je naglasio da prijavljivanje za ovogodišnji maskembal počinje od četvrtog avgusta, da su, uobičajeno, svi programi u okviru manifestacije besplatni i dodao da su u toku pregovori sa još nekim donatorima.